САЩ екстрадираха двама американски граждани, заподозрени в организирането на бягството на

...
САЩ екстрадираха двама американски граждани, заподозрени в организирането на бягството на
Коментари Харесай

САЩ предадоха на Япония организаторите на бягството на Карлос Гон

САЩ екстрадираха двама американски жители, обвинени в организирането на бягството на някогашния началник на автомобилостроителния съюз Рено-Нисан-Мицубиши Карлос Гон. Самолетът с Питър и Майкъл Тейлър кацна през днешния ден в Япония, оповестиха японски медии, представени от Българска телеграфна агенция.
От няколко седмици обвинените пребиваваха в пандиза в Бостън, щата Масачузетс, откъдето впоследствие бяха предадени на представители на японските управляващи.
Разследващите подозират, че Майкъл Тейлър, който е някогашен чиновник на американските спецчасти, и неговият наследник са се срещнали през декември 2019-а в токийски хотел с Гон. Това е станала след неговото бягство от домашния арест. Заедно те отпътували за Осака, а на интернационалното летище в Осака Гон бил пренесен без инспекция в сандък, предопределен за звукова инсталация и с частен аероплан изхвърчал за Турция. Там бил трансфериран на различен частен аероплан, който го откарал в Ливан.
Гон, който има френско, бразилско и ливанско поданство, бе задържан от Токийската прокуратура на 19 ноември 2018 година. Според японските проверяващи той не е декларирал по открития ред хонорари за 9 милиарда йени (над 80 милиона долара), получени като ръководител на съвета на шефовете на Нисан от 2010-а до 2018 година. На Гон бяха повдигнати и други обвинявания във финансовите нарушавания. През април 2019 година той бе освободен от задържането си под стража и подложен под домакински арест против гаранция от над 12 милиона евро
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР